STOP napihnjenosti!

Ali imate tudi vi (kot jih imam sama) težave z napihnjenostjo?

Mislim, da je to kar pogost problem (še posebej pri nas – ženskah) o katetem nam je (vsaj meni) nerodno govoriti. To mi iskreno povedano ni prav nič všeč, čeprav se trudimo z raznimi vajami, hodimo na fitnes, se zdravo prehranjujemo… Vendar še vseeno: smo napihnjeni (če ne vedno, pa občasno).

Zadnje čase zelo rada spremljam pogovorne in poučne oddaje The Dr. Oz Show in ravno je potekal pogovor o napihnjenosti.

Z vami bi rada delila recept za napitek proti napihnjenosti, za katerega potrebujemo:

  • 1 GRŠKI JOGURT
  • 2 DATLJA
  • 1/2 BANANE (v primeru, da banane komu ne odgovarjajo jih ni potrebno dodati)
  • MANDLJEVO MLEKO
  • LED

 

Vse sestavine damo v blender jih dobro premešamo in spijemo. Napitek je odličnega okusa. Grški jogurt je kremaste strukture, katera mu daje tak poseben okus. Je probiotik, bogat je z  beljakovinami in kalcijem.

 

Banane so priljubljeno sadje, ki hkrati nudi številne koristi za zdravje. So odlične saj vsebujejo veliko kalija, so tudi bogat vir drugih mineralov, kot so fosfor, železo, magnezij, vlaknine ter vitamini A, B in C. Banane vsebujejo tudi pomembne antioksidante, dopamin in katehine, ki prispevajo k zdravju srca in ožilja. Banana je odlična kot prigrizek, sladica ali zajtrk. Zaradi vsestranskosti jo lahko enostavno dodate v svojo prehrano.

 

Datlji so odličen vir ogljikovih hidratov, vitaminov, mineralov. Hkrati so tudi odličen vir železa, dajejo občutek sitosti ter poskrbijo, da se črevesna flora hitro obnovi (urejajo prebavo in pospešujejo presnovo). Glede na visok odstotek hranil pri ljudeh povzročajo občutek sitosti in so s tem lahko v pomoč pri izgubi teže. Če na tešče pojeste nekaj datljev, bodo pomagali urediti delovanje črevesja, mimogrede pa bodo telo oskrbeli s potrebnim sladkorjem. Glede na visok odstotek hranil pri ljudeh povzročajo občutek sitosti in so s tem lahko v pomoč pri izgubi teže. Če na tešče pojeste nekaj datljev, bodo pomagali urediti delovanje črevesja, mimogrede pa bodo telo oskrbeli s potrebnim sladkorjem.

 

Če želite nizkokaloričen napitek, je mandljevo mleko prava izbira.
Mandljevo mleko vsebuje manj maščob in kalorij, poleg tega pa je odličen vir za vitamin E in omega-3.  Je zelo okusno in ne vsebuje laktoze, zato si ga lahko privoščijo tudi tisti, ki so občutljivi na laktozo. Je bogato z magnezijem, vitaminom E, selenom, antioksidanti in kalcijem. Izberi tistega z največjo vsebnostjo mandljev in brez sladil.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja