Naravni vlažilec

Že kot najstnica sem zelo rada brala knjige in priročnike kako negovati kožo doma, z domačimi izdelki. Iz izkušenj lahko povem, da me doma izdelane naravne maske zelo navdušujejo, saj so takoj dostopne in priprava le-teh ni zahtevna.

V tem blogu bom predstavila svoje 3 najljubše maske iz MEDU saj je med odličen NARAVNI VLAŽILEC!

Znano je tudi, da pomirja kožo in ima protivnetno in antibakterijsko delovanje, zato lahko maske iz medu uporabljamo večkrat tedensko in pri vseh tipih kože.

Seveda je potrebno obraz najprej dobro očistiti ter zaključiti s čistilnim tonikom. Pred samim nanosom maske bi vsem  priporočala, da si naredite parno kopel za obraz, da se vam pore na obrazu odprejo. Vrelo vodo nalijete v posodo in se postavite nad njo (jaz si čez glavo nadenem še brisačo), pazite da si ne opečete obraza, zato bodite od pare oddaljeni približno 20 cm. Vztrajajte nekje od 10 do 15 minut.

1. Proti razpokanim ustnicam (odlično se obnese v zimskem času, ko so ustnice izsušene ter razpokane).

POTREBUJEMO:

  • 1 ČŽ (ČŽ:čajna žlička) medu
  • 1/4 ČŽ kokosovega olja (ekstra deviško)

Nanesi na očiščene ustnice ter s toplo vodo izperi po 20 minutah.
Ustnice bodo spet navlažene in sijoče – hkrati tudi polnejše.

2. Preprosto a učinkovito

POTREBUJEMO:

  • 2 ČŽ medu (za nego suhe kože dodajte žličko olivnega olja, pri negi normalne dodajte žličko mleka)

Gladko zmes nanesite na obraz ter pustite delovati 20 minut.
Občutno se koži povrne sijaj ter svilnata mehkoba.

3. Sama imam normalen tip kože, vendar se mi občasno pojavijo mozoljčki, ki jih odpravim kar z domačo masko iz medu in limone (limone pomagajo zdraviti akne).

POTREBUJEMO:

  • 2 ČŽ MEDU (jaz si včasih dam tudi 3 čajne žličke)
  •  sok polovice limone

Sestavini dobro premešajte in jih namažite na obraz (jaz si masko nanesem na celoten obraz, vrat ter dekolte). Če se vam bo maska zdela preveč tekoča se zaščitite z brisačko, vendar se maska vpije v obraz zato se ne ustrašiti. Pustite delovati nekje 15 minut, nato pa jo sperite s toplo vodo, popivnate z brisačo (ne drgnite) in splahnite z mrzlo vodo da se pore zaprejo – zožajo.

Namažite kožo z vašo najljubšo kremico, lahko pa pustite nekaj časa da koža diha in ne nanašate ničesar, lahko pa kožo namažete tudi s kokosovim oljem (priporočam ekstra deviško).

Zakaj točno s kokosovim oljem?

 

se beremo v naslednjem blogu…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja