“KAKAV namesto KOKAINA”

Kakav prav tako kot kokain izvira iz čudovitega Peruja, Latinske Amerike. Ampak brez skrbi, ne bomo govorili o kokainu, temveč o kakavu.

Jopis Zotter je ustanovil svojo čokoladnico v prekrasnem kraju Bergl, nedaleč od Gradca.

Ob vstopu v proizvodnjo si lahko po nakupu vstopnic najprej v njihovi kino dvorani ogledate poučen film o proizvodnji čokolade (pot od kakavovega zrna do čokolade).

Po kratkem poučnem filmčku (20 min.) se boste odpravili na sanjsko čokoladno potovanje po čokoladnici.

Pred samim ogledom si lahko ob vhodu vzamete prenosni prevajalnik, ki je na voljo v večih jezikih, tako da boste lahko še boljše razumeli različne faze pridelave kakava. Obvezno pa si morate vzeti žličko, da boste lahko čokolade skozi ogled tudi preizkušali (tega sem se seveda najbolj veselila).

Degustacijske sobe so od tovarne ločene s steklom, kar je super, saj boste lahko skozi steklo opazovali izdelovalce čokolade in tudi naprave kako “ustvarjajo” čokolado.

Vsa čokolada je ekološko pridelana in ročno izdelana (vse od samega zrna kakava do končnega produkta/čokolade izdelajo sami). Zgodbo vsake čokolade lahko poizkusite v čokoladnici, saj je na voljo več kot 365 vrst čokolade (na 18 degustacijskih postajah). Njami!

Čokolade lahko izkusite prav VSI, saj so na voljo tudi brez laktoze, brez sladkorja…

Na koncu je na vrsti ( meni ljub :)) obisk trgovine, kjer si lahko kupite VSE te izvrstne čokolade, ki ste jih poizkušali. Cene se gibljejo tam od 3.5 eur na posamezno tablico čokolade.

Sama sem imela to čast, da sem se lahko fotografirala z gospodom Zotterjem, saj sem ga ujela zadnji hip, ko je prišel iz čokoladnice.

Obisk čokoladnice je nujen za vse čokoholike! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja